riemen outlet

Heren riemen

Herenriemen maken de man

Heel vroeger was het dragen van een riem alleen maar functioneel. Het enige doel was om de broek omhoog te houden. Tegenwoordig heeft de riem ook nog een tweede functie. Het is namelijk een onmisbare accessoire in ons modebeeld geworden. In eerste instantie gold dit alleen voor het modebeeld van de vrouw, maar tegenwoordig dragen ook mannen riemen in allerlei soorten en maten! Zonder een nette, stoere of chique riem is de outfit van de man niet compleet.

Heren riemen

Van leer tot touw

Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen zijn er heel veel verschillende riemen op de markt. Ze zijn er behalve in vele keuren en maten, ook nog eens in allerlei soorten materialen. Het meest bekend is natuurlijk de lederen riem. Riemen van dit materiaal zijn doorgaans van de beste kwaliteit en daar betaal je dan ook voor. Maar er bestaan ook riemen die gemaakt zijn van een goedkoper materiaal zoals katoen, kunststof of touw. Dit soort riemen zijn meestal niet alleen goedkoper, maar ook vaak excentrieker dan de lederen riem.

Van Aigner tot Esprit

De prijs van een herenriem hangt natuurlijk niet alleen af van het soort materiaal. Wat misschien nog wel meer de prijs bepaalt is het merk van de riem. Elk modemerk heeft wel een of meerdere riemen in het assortiment. Aigner, Boss, Bugatti, Diesel, G-Star, Jack & Jones, Joop!, Mexx, Replay en Ted Baker zijn zomaar wat voorbeelden van bekende merken die herenriemen verkopen aan mannen als Jan Modaal, de Prins van Oranje en alles wat daar tussenin zit. Een van de duurste lederen riemen van een bekend merk op dit moment kost maar liefst 160 euro. Maar ook voor zeven euro heeft men al een hippe riem gemaakt van polyester.

Van spijkerbroek tot pantalon

Of je nu op zoek bent naar een riem voor een goedkope spijkerbroek of een dure pantalon, er is voor elk wat wils. Om goed voor de dag te komen is het belangrijk dat de riem een goede combinatie vormt met een van de andere kledingstukken. Zorg bijvoorbeeld dat de kleur van de riem overeenkomt met de kleur van de schoenen of de stropdas. Draag bij een werkbroek een stoere riem en bij een trouwpak een nette riem. Kortom neem altijd de tijd voor het kiezen van de juiste riem want niet de kleren alleen, ook de bijbehorende riemen maken de man!